Zoeken

Ducati Panigale V2: nu ook in White Rosso

1 juli 2020
De tijd dat Supersports als warme broodjes over de toonbank gingen zal wel nooit meer terugkomen, maar dat maakt ze niet minder aantrekkelijk. Zeker niet wanneer ze zo mooi zijn als de Panigale V2, die nu ook in een nieuwe White Rosso kleurstelling leverbaar is.

Hoe mooi we deze White Rosso uitvoering van de Panigale V2 ook vinden, we vragen ons af in hoeverre deze kleur Ducati's kleintje Supersport een boost zal geven. Waarbij je dat kleintje trouwens wel met een flinke korrel zout moet nemen: met een cilinderinhoud van 955cc en een topvermogen van 155 pk is de V2 veel sterker dan de oervader van de Panigale, de 916, ooit is geweest.

Goed, de Panigale V2 dus, in het tijdperk van de 1199 en 1299 Panigale op de markt gezet als 955 Panigale, maar met de komst van de Panigale V4 omgedoopt tot Panigale V2. Een logische zet als je 't ons vraagt. Naast een andere naam heeft Ducati de Pani V2 nu ook van een TFT kleurenscherm voorzien en heeft 'ie de laatste generatie elektronica, wat Ducati in EVO uitdrukt. 

Trouwens, nog even over die performance, volgens Ducati heb je boven de 5.500 toeren altijd minstens 70% van het maximum koppel tot je beschikking. De Pani V2 heeft verder Bosch bochten-ABS (EVO), bochten-tractiecontrole (EVO), wheeliecontrole (EVO) en een quickshifter die beide kanten opwerkt. En, niet te vergeten, de drie volledig instelbare rijmodi: Race Sport en Street. 

Die Panigale V2 zou direct na z'n lancering in de traditionele Ducati Red kleurstelling op de markt worden gezet, maar toen kwam Corona en ging wereldwijd op veel plaatsen de handel op slot. Ook bij Ducati, waar ruime tijd de productie moest worden stilgelegd. 



Dat heeft ze op de design en marketingafdeling wel tijd gegeven om te kijken of een tweede kleurstelling geen gek idee zou zijn. Met als resultaat deze White Rosso versie, die als je 't ons vraagt echt veel mooier is dan het standaard Ducati rood. 

Om de nieuwe kleur nog luister bij te zetten heeft Ducati voor de foto- en videoshoot een beroep gedaan op Pramac coureur Pecco Bargaia, die bovendien de motor nog heeft getest op het circuit van Misano als voorbereiding op het 2020 seizoen dat over minder dan 3 weken in Jerez eindelijk van start zal gaan. 

"Sinds 2016 is mijn persoonlijke motto #GoFree. Voor mij betekent het: luchtig en zorgeloos leven, plezier maken en voorrang geven aan de dingen die je graag doet. Ik denk dat de Panigale V2 goed bij deze definitie past en mijn manier van zijn weerspiegelt", zei Pecco Bagnaia na het proberen van de Panigale V2. "De nieuwe kleurstelling, zo wit, is erg mooi en anders dan anders. Ondanks dat het een straatfiets was, verbaasde het me hoeveel snelheid het kan hebben in bochten. Het is een leuke, zeer stabiele en zeer oprechte fiets waarmee je snel, veilig, zonder moe te worden kunt gaan, terwijl je een zeer sterk en beslissend karakter en persoonlijkheid hebt."

Het is maar dat je het weet. 



De Panigale V2 White Rosso zal vanaf juli 2020 bij de dealers te aanschouwen zijn.