Zoeken

Ducati ontwikkelt nieuwe Scrambler

16 juli 2013
Ducati gaat de Scrambler een nieuw leven inblazen. In tegenstelling tot de Scrambler van meer dan veertig jaar terug zal de nieuwe scrambler geen ééncilinder, maar een tweecilinder zijn, op basis van het huidige luchtgekoelde 696 motorblok, zo is op de website van onze Amerikaanse collega's van Cycle World te lezen.

Ducati Scrambler
Een schets van hoe de Scrambler er volgens de Italiaanse ontwerper Luca Bar uit zou kunnen komen te zien. Het werkelijke concept zal door de 696-Twin worden aangedreven

Het nieuws dat bij Ducati hard wordt gewerkt om de Scrambler een nieuw leven in te blazen werd onlangs duidelijk nadat de Italianen de merknaam Scrambler hadden vastgelegd, te gebruiken voor uiteenlopende zaken van motoren tot kleding en speelgoed, waaruit kan worden opgemaakt dat de Scrambler een nieuwe familie binnen de Ducati line-up zal gaan worden.

Waar Ducati voornamelijk bekend staat om zijn high-end motoren is de Scrambler voor de onderkant van de markt bedoeld. Na het vastleggen van de Scrambler als handelsnaam ontstond het gerucht dat het een kleine ééncilinder zou zijn, maar volgens Cycle World zal de Scrambler door het 696 motorblok worden aangedreven.

De Scrambler, die voornamelijk voor de sterk groeiende Aziatische markt is bedoeld, zal in Thailand worden geproduceerd in Ducati's nieuwe fabriek, waar het afgelopen jaar al meer dan 1000 Monsters werden geproduceerd. Met Ducati's moederbedrijf Audi al sterk vertegenwoordigd in het Aziatische continent verwacht Ducati Thailand haar productiecapaciteit flink uit te kunnen breiden.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden zullen veel onderdelen van de nieuwe Scrambler, zoals remmen, wielen en vering, in regio van Thailand worden geproduceerd, zoals momenteel al door de Japanse fabrikanten wordt gedaan. Voor wat betreft de looks zal de Scrambler naar verwachting eerder subtiele verwijzingen naar de Scrambler van weleer krijgen, dan dat er een kopie van het icoon uit de jaren '70 van de vorige eeuw zal worden neergezet.

Bron: Cycle World