Zoeken

Ducati lanceert Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition

8 maart 2011
Nadat Ducati het afgelopen jaar in de Verenigde Staten de prestigieuze Pikes Peak International Hill Climb race in Colorado had gewonnen met de nieuwe Multistrada 1200 heeft Ducati nu een speciale editie ter ere van deze overwinning uitgebracht: de Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition.

MTS1200_PP_01

De Pikes Peak International Hill Climb, ook wel 'race of the clouds' genoemd, vindt jaarlijks plaats op een stuk van de Rocky Mountains, 16 kilometer ten westen van Colorado Springs, waar over een afstand van 20 kilometer wordt geracet. De race begint op 2.862 meter hoogte en klimt tot 4.300 hoogte bij de finish. De hill climb werd het eerst in 1916 gehouden en staat nu op de internationale kalender van de FIA. Het afgelopen jaar bracht Ducati een tweetal fabrieksondersteunde Multistrada 1200 S machines aan de start, MTS1200_PP_02en wist daarmee de eerste én derde plaats in de wacht te slepen. Winnaar was Greg Tracy, die vanaf de start meteen een grote voorsprong nam op de rest van het veld.

De Special Edition onderstreept de racegenen die diep in het merk genesteld zijn, en is volgens Ducati tevens het gevolg van het enorme succes van de Multistrada in zijn eerste jaar. De Pikes Peak editie is uitgevoerd in de Ducati Corse kleurstelling, met rode striping op de velgen. Daarnaast zijn de beugels, passagiersteps en carterbescherming zwart geanodiseerd.

Als toevoeging op de demper en het windscherm uit de originele uitrusting wordt de Pikes Peak Special Edition bovendien geleverd met een EU-goedgekeurde Termignoni carbon eenpijps einddemper uit de Ducati Performance catalogus en een uit de race afkomstig laag carbon windscherm. Alsof dat nog niet genoeg is, is de fiets bovendien voorzien van een carbon voorspatbord en een met rode stiksels gedetailleerd op maat gemaakt zadel.

MTS1200_PP_03

Tegelijkertijd met het lanceren van de Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition kondigt Ducati haar deelname aan de 2011 race aan, met als rijders wederom 2010 winnaar Greg Tracy en Alexander Smith. De -vervroegd uitgebrachte modeljaar 2012 Multistrada 1200 S Pikes Peak Special Edition is beschikbaar vanaf mei 2011 en gaat € 24.690,00 kosten.