Zoeken

Ducati lanceert Monster 795 voor Aziatische markt

6 oktober 2011
Over exact twee weken, op de vooravond van de Grand Prix van Maleisië, zal Ducati een nieuwe monster gaan onthullen. De komst van de nieuwe fiets is op de microwebsite aangekondigd, maar Monster fans hoeven niet meteen hun banksaldo te checken, de nieuwe Monster 795 zal namelijk alleen in Azië op de markt worden gezet.

Ducati_M795_teaser

Al dagen opent de microwebsite van Ducati's Monster met een teaser waar de dagen tot 20 oktober worden afgeteld. Op die dag zal namelijk op het circuit van Sepang in Maleisië een nieuwe Monster voor de Aziatische markt worden onthuld. De motor, die volgens de website van Ducati Phillipines Monster 795 zal gaan heten, zal naar verwachting worden geproduceerd in Ducati's nieuwe fabriek in Thailand.

Naar de technische details van de Monster 795 is het slechts gissen en speculeren. Zo wordt gerept over een Monster met het rijwielgedeelte van de 696 en het motorblok van de 796. Ook kan aan een lagere zithoogte worden gedacht, wat geen verkeerde gedachte is gezien de lengte van de gemiddelde Aziaat.