Zoeken

Ducati lanceert GP Replica Monster Art

4 maart 2011
Op de vooravond van de Ducati MotoGP night, die vanavond in het centrum van Bologna zal plaatsvinden, heeft Ducati een tweetal nieuwe Monster Art kleurschema's onthuld die zijn gewijd aan haar MotoGP coureurs Nicky Hayden en Valentino Rossi. De Hayden en Rossi Art schemes zijn leverbaar als accessoire voor de Monster 696, 796, 1100, 1100S en de nieuwe 1100EVO.

Ducati_M796_Combo

Ducati_M796_1De Ducati MotoGP Night vindt plaats op het Piazza Maggiore in Bologna, waar om negen uur 's avonds het Ducati MotoGP team met Valentino Rossi, Nicky Hayden en de Desmosedici GP11 hun opwachting zullen maken op het grote podium. Naar verwachting zullen net als vorig jaar zo'n 30.000 fans hun weg naar de Ducati MotoGP Night weten te vinden, waar naast het MotoGP team en live entertainment tot in de late uurtjes ook de twee nieuwe Monster Art Ducati's aan het grote publiek zullen worden gepresenteerd.

Het concept van Monster Art werd door Ducati in 2009 geïntroduceerd als 'Colour Therapy', waarbij een uitgebreide range aan kekke kleuren voor de Monster werd uitgebracht. Het veranderen van de kleur van je Monster was een werkje van 10 minuten, gewoon andere kunststof covers monteren en klaar. Ducati_M796_2Vorig jaar werd het Monster Art concept uitgebreid met 'Logomania', waarmee Ducati de vijftig jaar van iconische Ducati logo's vierde.

Voor 2011 worden daar dus deze twee GP Replica Monster Art kleurschema's aan toegevoegd. De GP Replica kit is gewijd aan Ducati MotoGP fabrieksrijders Valentino Rossi en Nicky Hayden, en is volgens Ducati verder geïnspireerd door het kleurschema van de Desmosedici GP11. Beide GP Replica Monster Art kleurschema's zijn voorzien van de logo's en startnummer van de desbetreffende coureur.

Daar zal het hoogstwaarschijnlijk niet bij blijven, al eerder had Ducati aangegeven in de -nabije- toekomst flink wat 'Valentino Rossi replica's' uit te zullen gaan brengen.

Ducati_M796_46Ducati_M797_69
Ducati_M796_3

De GP Replica Monster Art kleurschema's zijn als accessoire te monteren op de complete Monster range, van M696 tot de binnenkort te introduceren M1100EVO. Hoeveel de Monster Art GP Replica's moeten gaan kosten is vooralsnog niet bekend, maar wij verwachten dat deze niet veel duurder zal zijn die van de huidige Monster Art 'Logomania'.