Zoeken

Ducati geeft eerste beeld Diavel vrij

13 oktober 2010

Drie weken voor de officiële presentatie van het model op de EICMA in Milaan heeft Ducati een eerste beeld en summiere informatie vrijgegeven van de Diavel, waarmee een nieuw hoofdstuk wordt begonnen in de geschiedenis van de Italiaanse motorfabrikant.

Ducati_Diavel_1.jpg

Dat de klad  zit in de verkoop van sportieve motorfietsen is men zich bij Ducati ten zeerste van bewust, en dus werd in het diepste geheim enkele jaren geleden al begonnen met de ontwikkeling van een vette roadster, die het op zal moeten nemen tegen motoren als de Yamaha V-Max en Suzuki B-King. De Diavel is vernoemd naar  het Bolognese dialect voor het woord duivel, dat in dat dialect als Dee-ah-vel wordt uitgesproken.

Het idee voor de naam ontstond al vroeg in het ontwikkelingsstadium van de fiets, toen het eerste prototype was geassembleerd en voor het eerst aan een groep engineers en technici werd getoond. Eén van die gasten, die de motor vanaf de achterkant bekeek en het silhouette zag riep in het Bolognese dialect uit: "Ignurànt comm al diavel," ofwel "snood, als de duivel."

Vanaf dat moment werd Diavel de bijnaam van het project, dat over enkele weken in Milaan officieel zal worden gepresenteerd. Herinnerend aan hoe de 'Monster' twintig jaar geleden was genoemd is de Diavel volgens Ducati bestemd dezelfde Bolognese traditie te volgen, waarmee de toekomst van het merk wordt vormgegeven zonder inbreuk te doen op het erfgoed van het merk.

Doel van de heren engineers bij Ducati was een indrukwekkende verschijning te ontwerpen, lichtgewicht en sturend als elke Ducati, die de man-motor relatie naar het volgende niveau van comfort zou moeten tillen. De Diavel zal zijn volgehangen met de laatste technologische snufjes, waaronder ABS, Ducati Traction Control en Ducati Riding Modes. De 207 kilo wegende motor zal worden aangedreven door hetzelfde 11 graden 1198 motorblok dat dit jaar het levenslicht zag in de Multistrada 1200, wat volgens de Italianen goed moet zijn voor authentieke Ducati performance in een comfortabel sport lifestyle pakket waar tot nu alleen maar van kon worden gedroomd.

Straffe woorden van de Italianen, maar de Italianen kennende zou daar wel eens geen woord van gelogen kunnen zijn en zou de fiets de V-Max en B-King wel eens het nakijken kunnen geven. Alleen qua looks al krijgt de motor van ons een thumbs-up.