Zoeken

Ducati: 3 maart nieuwe Diavel

28 februari 2014
Ducati heeft de Diavel voor modeljaar 2014 een frisse update gegeven. De 2014 Diavel, die 3 maart op de Geneve Auto Show zal worden onthuld, is naar verluid al in april bij de dealer te aanschouwen.

Ducati Diavel

Hoewel desgevraagd de Benelux importeur zijn lippen stijf op elkaar hield hebben meerdere bronnen de komst van de nieuwe Diavel al tegenover Motorfreaks bevestigd. Het gerucht van de nieuwe Diavel kwam via het Amerikaanse Diavel forum in een stroomversnelling, nadat gebruikers beweerden het nieuws van hun dealer te hebben vernomen.

De facelift die Ducati de Diavel heeft gegeven moeten de fiets een nóg agressiever uiterlijk hebben gegeven. Daarbij moet worden gedacht aan een nieuwe koplamp, waarschijnlijk met LED-technologie, nieuwe zijpanelen, kortere knipperlichten en een aangepast zadel dat wat vlakker (à la Diavel Strada) is.

Daarnaast heeft het 11° Testastretta motorblok dezelfde twin-spark update gekregen als de Multistrada 1200 en nieuwe Monster 1200, krijgt de Diavel een compleet nieuw uitlaatsysteem en is de mapping van de injectie aangepast. Het vermogen zal naar verwachting niet veel afwijken van de huidige 162 pk.

Naar verluid wordt de 2014 Diavel in drie versies op de markt gezet: standaard, Black Stealth en Carbon. De Diavel Strada komt niet meer terug, in plaats daarvan zijn er straks accessoires leverbaar waarmee in een handomdraai de Diavel tot 'Strada' kan worden omgebouwd. Niet dat daar veel behoefte naar zal zijn...