Zoeken

Dovizioso en Hayden onthullen Multistrada 1200 Dolomites Peak

19 januari 2013
Op de afsluitende dag van Wrooom, Ducati's jaarlijkse presentatie van het MotoGP racing team in het skioord Madonna di Campiglio in de Dolomieten, had Ducati nog een verrassing in petto. Bovenop de berg werd een Multistrada 1200 Dolomites Peak gepresenteerd, een Europese versie van de welbekende Pikes Peak. Helaas voor de fans is het slechts een 'one-off' model.

Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_01 

De Dolomites Peak versie van de voor 2013 vernieuwde Multistrada 1200 werd op met de bergtoppen van de Italiaanse Dolomieten op de achtergrond onthuld door Ducati MotoGP coureurs Andrea Dovizioso en Nicky Hayden. Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_04De Dolomites versie is in essentie gelijk aan de populaire Pikes Peak versie van de Multistrada 1200,maar dan met een speciaal accent ter gelegenheid van het Wrooom event. De Pikes Peak onderscheidt zich - evenals deze Dolomites Peak - van het standaardmodel door toepassing van fraaie driespaaks Marchesini velgen en flink wat carbon voor wat betreft het windscherm, de spatborden, luchtinlaat, zijpanelen en bescherming rond het motorblok. Uiteraard is de fiets naast van speciale kleuren ook van een Termignoni uitlaatsysteem voorzien.

De in de sneeuw van de Dolomieten gepresenteerde Dolomites Peak versie onderscheidt zich van de Pikes Peak versie door een toegevoegd bergmotief op de witte vlakken, representatief voor de Dolomieten dat al jaren toneel is voor het Wrooom event. Uiteraard mochten op de Dolomites Peak de logo's van het Wrooom event niet ontbreken. Daar houden de verschillen trouwens meteen bij op, verder is het dezelfde Multistrada 1200 met hetzelfde 11 graden Testastretta motorblok, elektronische gadgets en Skyhook actief veersysteem.

Na afloop van de presentatie ging al snel het verhaal dat de Dolomites Peak een Europese variant op de Pikes Peak zou zijn, maar dat werd dezelfde dag nog door Ducati ontkracht. De Dolomites Peak was slechts een 'one-off' model dat puur ter gelegenheid van Wrooom was gemaakt. Ras naar je dealer gaan heeft helaas dus geen zin...

Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_02

Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_05 Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_06 

Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_07 Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_09 

Ducati MTS1200_Dolomites_Peak_03