Zoeken

Buell is back!

19 februari 2021
Goed nieuws voor de fans van Buell, het Amerikaanse merk dat het slachtoffer werd van de kredietcrisis is uit haar as herrezen. Het nieuwe Buell Motorcycles gaat maar liefst 10 performance modellen lanceren in het modeljaar 2024.

Om maar meteen de belangrijkste vraag te beantwoorden: het is niet bekend in hoeverre Erik Buell betrokken is bij de wederopstanding van Buell, maar wat ons betreft maakt dat geeneens verschil. Het feit dat Buell Motorcycles weer back in business is, is op zich al supergoed nieuws. 

Dat de Amerikanen het ditmaal meteen goed gaan aanpakken blijkt wel uit het persbericht dat is verstuurd. Het plan is om in drie jaar tijd 10 nieuwe modellen te ontwikkelen en in 2024 te lanceren. Performance modellen welteverstaan, die de Superbike performance en handling van het merk met roemruchte historie eer aan doen. 

"Buell is terug!" zei Bill Melvin, CEO. “We zijn verheugd Buell terug te brengen met dit geweldige assortiment superbikes en performance motoren. We beginnen met Amerika's snelste productiemotoren, met de hand gebouwd in de VS, dus dat is een mooi begin!"

"We bouwen die platforms uit voor meer Touring en Adventure modellen, vervolgens breiden de cilinderinhoud uit om concurrerend te zijn met andere wereldwijde merken. De gepassioneerde Buell Natie kan weer groeien en gedijen."

De aankomende modellen van Buell Motorcycle zullen varianten bevatten voor Offroad, Allroad, Touring en Cruisers, terwijl het assortiment wordt uitgebreid met motoren met een middelgrote en kleine cilinderinhoud. 

Buell bevindt zich ook in de eerste verkenningsfase voor een krachtig elektrisch model en staat open voor ideeën voor samenwerking met andere bedrijven. De modellen die momenteel in productie zijn, worden met de hand gebouwd in Grand Rapids, Michigan en zijn gebaseerd op het krachtige 1190-platform met het innovatieve Fuel in Frame, Perimeter Brake Rotor, uitzonderlijke handling en veel vermogen.

“Buell staat bekend als het Amerikaanse merk voor hoge prestaties, innovatie en avontuur. Snel is weer leuk op een Buell. We zullen dat voortzetten en uitbreiden”, zei Melvin. “We hebben al een crossmotor gelanceerd met Cipala Racing die een AMA-kampioenschap heeft gewonnen en Buell zal dit jaar domineren op NHRA."

EBR Motorcycles nam begin 2020 het merk Buell over en begon met ontwikkelingen om Buell terug te brengen. Buell zal aanwezig zijn op Daytona Bike Week 2021 in J&P Cycles Destination Daytona Mega Store.