Zoeken

Brammo Empulse: vette elektrische café racer

18 juli 2010

Brammo, de Amerikaanse producent van elektrisch aangedreven motorfietsen, heeft recentelijk een nieuw model gelanceerd, de Empulse. Een sportieve naked die laat zien dat elektrische motorfietsen er ook vet uit kunnen zien.

Brammo_Empulse_1.jpg

In tegenstelling tot de eRoehr, die ongetwijfeld in aanmerking zal komen voor de 'afknapper van het jaar' award, ziet deze Empulse er zondermeer gelikt uit. Brammo_Empulse_5.jpgHet is het tweede model dat de Amerikanen op de markt weten te zetten, het afgelopen jaar lanceerde Brammo de Enertia, een commuter met hoog Aprilia 6.5 gehalte.

Alleen qua looks al is deze Empulse een streling voor het oog die niet onder doet voor menig in Italië ontworpen fiets. Niet in de laatste plaats dankzij het aluminium frame, dat zo uit een supersport afkomstig zou kunnen zijn, de fraaie achterbrug, het sexy kontje en de design-koplamp. De dikke 43mm upside-down voorvork, de radiaal gemonteerde Nissin remklauwen met forse remschijven onderstrepen het sportieve karakter van de Empulse.

Hoewel de drie modellen (6.0, 8.0 en 10.0) officieel door Brammo zijn gelanceerd is er nog maar weinig technische informatie over de Empulse beschikbaar. De drie uitvoeringen worden aangedreven door een 40 pk sterke watergekoelde elektromotor en zijn alleen onderscheidend voor wat betreft hun actieradius van respectievelijk 60, 80 en 100 mijl. Volgens Brammo zijn alle drie de modellen in staat om langere tijd 100 mph te kunnen rijden.

Brammo_Empulse_7.jpgBrammo_Empulse_2.jpg
Brammo_Empulse_6.jpg

Vooralsnog zal de Empulse, evenals de vorig jaar gelanceerde Enertia, alleen in Amerika verkrijgbaar zijn, waar de motoren via de Best Buy witgoedwinkels worden verspreid. Een dealernetwerk voor Europa en Azië wordt momenteel bij Brammo hard aan gewerkt.

Mocht je desondanks toch interesse hebben in deze Empulse, de 6.0 gaat $9.995 kosten, de 8.0 heeft een prijskaartje van $11.995 terwijl de 10.0 voor $13.995 de jouwe kan zijn.

Brammo_Empulse_4.jpg