Zoeken

BMW Roadster "NineT" gespot

30 september 2013
Enkele weken voor de officiële onthulling is een nieuwe BMW Roadster in de omgeving van het Italiaanse Gardameer gespot. De nieuwe Roadster is geënt op de door Roland Sands ontworpen Concept 90 en wordt - zo is uit deze spionagefoto af te leiden - aangedreven door de 'oude' luchtgekoelde boxermotor.

BMW R1200 NineT

Volgens onze Duitse collega's van Motorrad, die de beelden van een oplettende lezer hadden gekregen, zal de nieuwe BMW "NineT" op 16 oktober door BMW worden onthuld. Goed zichtbaar is het 'oude' luchtgekoelde 1.170cc motorblok, wat laat zien dat -zolang je niet de laatste paardenkrachten uit het blok wilt persen- de luchtgekoelde boxer nog lang niet aan z'n einde is.

Opmerkelijk is ook dat BMW aan de voorkant in plaats van haar Telelever voorwielophanging een 'conventionele' upside down voorvork heeft toegepast, die zo van de S1000RR lijkt te zijn overgenomen. De motor is verder qua vormgeving een mix van de Moto Guzzi Griso en de Voxan Black Magic. Het uitlaatsysteem met twee boven elkaar geplaatste einddempers is aan de linkerkant gemonteerd, terwijl de tank uit aluminium lijkt te zijn vervaardigd.

Bron: MO.de