Zoeken

BMW ontwikkelt 450cc racemotor?

30 november 2012
Volgens het Italiaanse Motociclismo.it wordt bij BMW hard gewerkt aan een nieuwe 450cc ééncilinder racemotor, waarmee men een nieuwe jeugd-raceserie als bijprogramma van het WK Superbike en Brits Superbike wil gaan rijden. De nieuwe racer zal worden aangedreven door de door Husvarna ontwikkelde 450cc, die door BMW al in haar G450X werd gebruikt.

Husqvarna TE449

De nieuwe wegracer zal worden ingezet in een nieuwe 'single-type' raceklasse voor jeugdige coureurs tussen de 15 en 18 jaar en zal volgens Motociclismo tijdens zes wedstrijden van het WK Superbike en Brits Superbike worden verreden. De nieuwe raceserie heeft veel overeenkomsten met de European Junior Cup, die het komend seizoen met de Honda CBR500R zal worden verreden.

Hoewel het tijdspad volgens ons erg krap is (misschien wel té krap), zou de eerste wedstrijd volgens onze Italiaanse collega's al het weekend van 5-7 april op het Britse Brands Hatch worden verreden. Logischer zou ons lijken dat de fiets in 2014 zal worden ingezet als opvolger van de CBR500R in de European Junior Cup.

De ontwikkeling van de nieuwe racer vindt naar verluid plaats in Italië, waardoor het niet ondenkbaar is dat de motor onder de vlag van Husqvarna op de markt zal worden gebracht. De racer zal rond de € 20.000 gaan kosten, wat in lijn ligt met het prijskaartje van € 19.950 wat het komende seizoen voor de CBR500R moet worden neergelegd.


Bron: Motocyclismo