Zoeken

BMW lanceert S450RR. Oh nee, het is een Moto

7 september 2020
Een jaar nadat BMW z'n comeback maakte in het WK Superbike met de compleet vernieuwde S 1000 RR is in China een 450cc tweecilinder equivalent op de markt gezet die klaar voor het WK Supersport 300 lijkt te zijn. Een gouden zet van Duitsers, ware het niet dat deze motor geen BMW maar een Moto is.

 

Dat China 't niet zou nauw neemt met patentregeltjes hebben we op de EICMA in Milaan al wel vaker gezien, maar deze creatie spant in onze ogen echt de kroon. Een blik op deze nieuwe Moto (nee, da's geen tikfout maar de naam van dit Chinese merk) en je zou zweren dat je naar een A2 versie van de, dinges, kom op, hoe heet 'ie nou kijkt. 

Tot in het kleinste detail hebben de Chinezen voor hun S450RR het design van de S 1000 RR schaamteloos gekopieerd en niet alleen dat, zelfs het logo lijkt op dat van BMW, maar dan iets geroteerd. 

In tegenstelling tot zijn muze waardoor hij overduidelijk is geïnspireerd, huist onder de kuip van deze Moto S450RR geen 207 pk 999cc vierinlijn, maar een 450cc tweecilinder lijnmotor, die wordt opgegeven voor een topvermogen van 24 pk bij 6.500 toeren en een maximum koppel van 22 Nm bij 7.000 toeren per minuut. 

Voor Europese begrippen niet bepaald waardes om warm voor te lopen, maar in Azië zullen ze d'r ongetwijfeld wel vrolijk van worden. 

Het blok mag misschien niet indrukwekkend zijn, het rijwielgedeelte is wel helemaal van deze tijd met een instelbare upside down voorvork en monoshock achter, radiale remklauwen voor en een tweekanaal ABS remsysteem. Qua banden is voor de klassieke maat in deze klasse gekozen - 110 voor, 140 achter. 

De S450RR heeft verder LED verlichting rondom en knipperlichten in de spiegels bovenop de knippers in de kuip, het idee hierachter ontgaat ons eerlijk gezegd een beetje. De hendels zijn instelbaar en gezien de beschermplaat bij de uitlaat is carbon ook geen vies woord geweest. 

De Moto 450RR zal in Europa nooit z'n opwachting gaan maken. Tenzij nu iemand bij BMW wakker wordt en denkt: verdomd, dat kunnen wij ook. Wij zouden 't wel toejuichen, als BMW met een A2 versie van de S 1000 RR zou gaan komen. Sluit een deal met Moto, en rap!