Zoeken

BMW geeft eerste informatie K1600GT vrij

2 juli 2010

Nadat de motoren recentelijk tijdens testwerk waren gespot heeft BMW nu de eerste informatie vrijgegeven omtrent de K1600 GT en K1600 GTL, de twee eerste modellen op basis van de afgelopen jaar gepresenteerde nieuwe zescilinder.

BMW_K1600GT_Designschets_2.jpg

Tijdens de presentatie van de Concept 6, het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan, benadrukte BMW al dat het eerste model dat zou worden aangedreven door de nieuwe zescilinder een échte tourmotor zou zijn. De zescilinder, die dankzij zijn smalle bouw amper breder is dan een conventionele viercilinder lijnmotor, heeft een topvermogen van 160 pk bij 7.500 BMW_K1600GT_motorblok.jpgtoeren en een koppel van ongeveer 175 Nm bij 5.000 toeren per minuut. Indrukwekkender nog is het gegeven dat bij 1.500 toeren al 70% van dat vermogen beschikbaar is, zo claimt BMW in haar persuiting.

K1600 GT
De K1600 GT tourfiets wordt volgens BMW gekenmerkt door een actieve zithouding die niettemin een hoog niveau moet bieden aan comfort op lange afstand. Dit dankzij de instelbare setup van de ergonomie-traingel voorsteunen, zadel en stuur. Daarnaast zal de K1600 GT standaard al met een aantal interessante features worden uitgerust, zoals Xenon verlichting, handvat- en zadelverwarming, cruise control en de on-board computer.

K1600 GTL
Naast de standaard versie heeft BMW een tweede model in petto, dat qua comfort de overtreffende trap van de K1600 GT moet zijn. Bij de GTL is volgens BMW nóg meer aandacht besteed aan comfort op lange afstand voor zowel rijder als passagier. Door de voetsteunen verder naar voren en lager te positioneren en het stuur naar achteren te plaatsen moest een meer ontspannen zithouding worden gecreëerd. De GTL is evenals de GT standaard uitgerust met Xenon verlichting, handvat- en zadelverwarming, cruise control en de on-board computer, maar is tevens standaard uitgerust met een topkoffer.

BMW_K1600GT_Designschets_1.jpg

Naar verwachting zal BMW beide modellen op de Intermot in Keulen dit najaar gaan presenteren.

Zie ook: