Zoeken

BMW 2012: vooralsnog geen nieuwe R1200GS, wel F800GS Trophy

18 juli 2011
Daar waar iedereen een nieuwe vloeistofgekoelde R1200GS had verwacht blijkt BMW haar GS serie voor het komende modeljaar alleen van nieuwe kleurtjes te voorzien. Alleen de F800GS krijgt uitbreiding in een F800GS Trophy, die naast een aparte kleurstelling van enkele accessoires is voorzien.

BMW_F800GS_Trophy

Dat bij BMW hard wordt gewerkt aan een opvolger van de huidige R1200GS, die in 2004 door BMW op de markt werd gezet als vervanger van de R1150GS, staat als een paal boven water. De motor mag sinds zijn lancering een tweetal upgrades hebben gehad (in 2007 steeg het vermogen naar 105 pk en kreeg de fiets een nieuw ABS, ESA en ASC, in 2010 steeg het vermogen naar 110 pk dankzij de nieuwe kop met dubbele bovenliggende nokkenassen), maar bleef verder eigenlijk onaangetast. Bovendien was de nieuwe watergekoelde GS begin dit jaar al in Spanje tijdens testwerkzaamheden door onze Spaanse collega's van Solo Moto gespot.

Nu BMW de nieuwe kleurstelling van haar GS familie heeft bekend gemaakt lijkt het onwaarschijnlijk dat de nieuwe vloeistofgekoelde GS binnen afzienbare tijd op de markt zal worden gezet, tenzij de Duitsers ervoor hebben gekozen om de nieuwe GS naast het huidige model op de markt te gaan zetten. Hetgeen nog geeneens ondenkbaar is, daarmee zou BMW de vloeistofgekoelde versie als exclusiever model binnen de GS familie kunnen positioneren.

De enige GS die wel een aanpassing is ondergaan is de F800GS, waarvan de Duitsers een 'Trophy' uitvoering op de markt gaat zetten. De F800GS Trophy onderscheidt zich door zijn Desert Blue / Alpine White kleurstelling, andere graphics, een zwart / rallygrijs zadel, een aluminium carterbeschermplaat en forse handkappen. De F800GS Trophy zal vanaf september 2011 leverbaar zijn, hoeveel de fiets moet gaan kosten is nog niet bekend.