Zoeken

Binnenkort: introductie Aprilia Dorsoduro 1200

19 maart 2012
Amper een jaar na z’n eerste introductie heeft Aprilia de Dorsoduro 1200 al een eerste update gegeven. Op het Italiaanse eiland Sicilië kon onze buitenlandse medewerker Tor Sagen kennismaken met deze 2012 versie, die naast nieuwe vering nieuwe settings voor het ATC traction control heeft gekregen.

2012_Aprilia_Dorsoduro_1200_023

Op papier zijn de verschillen met het eerste model slechts minimaal, en vanuit dat oogpunt bekeken is de nieuwe Dorsoduro 1200 niet de meest interessante fiets van 2012.  Een vermindering van het gewicht met drie kilo, waarvan 2,7 kilo voor rekening van de nieuwe wielen komen. Een andere kleurstelling, een minder grof hitteschild voor de uitlaat en een nieuwe kentekenplaathouder. En een andere mapping van het traction control, die de motor meer koppel moet hebben gegeven.

Maar, waar de verschillen op papier slechts marginaal lijken te zijn, zijn deze in de praktijk wel degelijk te merken. De nieuwe Dorsoduro 1200 net zoveel fun om te rijden als voorheen, maar stuurt nu beter en heeft een betere gasrespons, zo weet Tor ons vanuit Sicilië te vertellen.

De uitgebreide test van de 2012 Dorsoduro 1200 zal niet lang meer op zich laten wachten, aan de vertaling wordt momenteel op de redactie hard gewerkt.