Zoeken

Binnenkort: eerste test BMW K1600 GT

21 februari 2011
BMW Motorrad is op de wegen rond Kaapstad in Zuid-Afrika bezig met de introductie van de nieuwe K 1600 Gl en GLT. Ook onze verslaggever rijdt dezer dagen in Zuid-Afrika op  het 330 kilogram wegende nieuwe vlaggenschip van BMW.

BMW_K_1600_GT

Terwijl vorige week door BMW de prijsstelling van de nieuwe K1600 GT en K1600 GTL bekend was gemaakt kon onze verslaggever zich opmaken voor de reis naar Zuid-Afrika, waar momenteel de meerdaagse introductie van de fiets rond Kaapstad plaatsvindt. De compacte zescilinder zal half maart in de showroom staan, waarbij de GT 23.250 euro moet opbrengen, terwijl de wat zwaarder uitgeruste GTL 25.500 euro gaat kosten. Volgens BMW zijn er in Nederland al 100 zescilinders besteld. 

Een van de in het oog springende innovaties is adaptive headlight, een koplamp die in de bochten kantelt en dus de weg aanzienlijk beter verlicht. Onze verslaggever, die momenteel in Zuid-Afrika op het 330 kilogram wegende nieuwe vlaggenschip van BMW aan het rijden is, wist ons zojuist via e-mail te berichten dat de avondtest vanwege veiligheidsredenen door BMW is geschrapt.

Een uitgebreide rijtest van de K1600 zal over niet al te lange tijd dan ook op Motorfreaks te lezen zijn, maar voor het testen van de innovatieve adaptive headlight zullen we helaas moeten wachten totdat de fiets in Nederland beschikbaar is.