Zoeken

Bimota XX X: vette cruiser voor de niche

13 februari 2012
Bij Bimota denk je aan sportieve, strak sturende motorfietsen die worden aangedreven door motorblokken uit hoogvermogende Japanse of Italiaanse motorfietsen, maar dat het ook heel anders kan laat de Italiaanse ontwerper Oberdan Bezzi met deze Bimota XX X zien.

BIMOTA_XXX

De Bimota XX X is zondermeer een verademing in de concepten die Bezzi de laatste tijd uit zijn creatieve pen wist te toveren. Met de XX X wilde de Italiaanse ontwerper aantonen dat Bimota best een andere creatieve weg zou kunnen bewandelen, om andere niche markten te kunnen bereiken.

Centraal in de XX X is de impostante X-Wedge V-Twin van het Amerikaanse S&S motors. Het motorblok werd gemonteerd in een dubbel wiegframe dat verder zo minimalistisch mogelijk werd aangekleed, maar wel van gedegen componenten als Öhlins vering rondom is voorzien.

In Europa zouden we er waarschijnlijk niet echt voor warmlopen, maar in cruiserland nummer één de Verenigde Staten zou deze fiets best wel eens gretig aftrek kunnen vinden. Wij vinden het concept in ieder geval meer dan geslaagd.

Bron: motosketches