Zoeken

Bimota TB1 en TB2 volgens Oberdan Bezzi

6 juni 2011
De Italiaanse ontwerper Oberdan Bezzi heeft weer van zich laten horen. Met de lancering van de nieuwe MV Agusta F3 steeds dichterbij maakte Bezzi een tweetal schetsen van een Bimota driecilinder, op basis van de welbekende en succesvolle 675cc driecilinder van het Britse Triumph.

Bimota_TB_1

Toegegeven, het is nog geeneens een verkeerd idee dat Bimota een driecilinder op basis van de Triumph 675 driecilinder zou ontwikkelen. De kleine Italiaanse fabriek staat synoniem voor 'out of the box' motoren en het concept van een driecilinder zou naadloos aansluiten bij die filosofie. Een lijn van driecilinder motorfietsen zou een echte aanvulling van het Bimota gamma zijn, dat momenteel alleen nog maar gebruik maakt van Ducati tweecilinders.

Als geen ander merk zou Bimota met een nieuwe driecilinder de overtreffende trap kunnen maken van MV Agusta's ophanden zijnde F3 driecilinder. Per slot van rekening hoeft Bimota geen 'massaproduct' te maken, en kan daardoor gebruik worden gemaakt van exotische materialen. Net als dat het design tot in het extreme kan worden doorgetrokken.

Bimota_TB_2

Hoewel beide designs van Bezzi niet bepaald wereldschokkend zijn, is de gedachte niet verkeerd. Nu alleen Bimota nog te zien overtuigen...