Zoeken

Bimota Moto Morini MMB1

20 april 2010

De inkt van het bericht van een ophanden zijnde overname van Moto Morini door Paolo Berlusconi is nog niet droog, of de Italiaanse ontwerper Oberdan Bezzi heeft alweer een nieuwe creatie ontworpen: de eerste Bimota Moto Morini MMB1

Bimota_Moto_Morini_MMB1.jpg

Al eerder speelde de gedachte bij de Italiaanse ontwerper om de krachtige Bialbero CorsaCorta V-Twin, die het roemruchte Moto Morini weer tot leven wist te brengen, te gebruiken voor een eerste Bimota Moto Morini. Reden voor deze samenwerking zou volgens Bezzi simpel zijn: met de keuze voor Moto Morini motoren zou de in Verona gevestigde kleine fabrikant toch Italiaanse motorblokken blijven gebruiken, maar niet meer afhankelijk zijn van Ducati. Het wordt voor een merk als Bimota steeds lastiger om motorfietsen te bouwen die twee keer zo duur zijn dan het origineel, dat zelf al behoorlijk strak is vormgegeven.

Met een keuze voor Morini motorblokken zou Bimota het sportieve gat kunnen vullen voor de kleine fabrikant die op een steenworp afstand van Ducati is gehuisvest. In Morini traditie heeft Bezzi voor zijn eerste ontwerp gekozen voor een sportieve naked, die min of meer als uber-Corsaro moet worden gezien.