Zoeken

Audi SC-1 maxi-scooter door Oberdan Bezzi

26 juli 2012
Met de overname van van Ducati door Audi wordt op Internet alweer volop gespeculeerd over een mogelijke tweewieler die door de autofabrikant op de markt zal worden gezet. In navolging van Mercedes is het niet ondenkbaar dat Audi een motorscooter zou willen ontwikkelen, de Italiaanse ontwerper Oberdan Bezzi kroop alvast in de creatieve pen.

AUDI_SC-1_Superscooter_Concept

Het door Bezzi tot SC-1 scooterconcept zou het eerste resultaat kunnen zijn van Audi's overname van het Italiaanse merk uit Bologna. Jaren geleden ging het gerucht al dat bij Ducati aan een maxi-scooter zou worden gewerkt, dat gerucht werd zelfs zo sterk dat Ducati CEO Gabriele Del Torchio vorig jaar het noodzakelijk achtte dit gerucht officieel naar het land der fabelen te verwijzen.

Echter, nu Ducati recentelijk door Audi is overgenomen is het niet ondenkbaar dat de Ducati maxi-scooter er alsnog gaat komen, maar dan onder de vlag van Audi. Eerder al kwam Mercedes met het bericht een maxi-scooter te ontwikkelen, waar bij Audi ongetwijfeld met argusogen naar is gekeken.

Het door Bezzi ontworpen concept gaat uit van een high-performance maxi-scooter die Aprilia's SRV850 meteen het nakijken zou geven. Aangedreven door een desmodromische 700cc tweecilinder zou de SC-1 goed zijn voor een vermogen van 90 pk. Ingepakt in een goed rijwielgedeelte, 16" velgen en vette vering zou de fiets ook sportief gezien concurrenten als de BMW C 600 Sport of Yamaha T-Max 530 ver achter zich kunnen laten.

Voorlopig is het slechts een concept, maar het idee is nog geeneens zo verkeerd. Per slot van rekening zien ook steeds meer autofabrikanten in dat een tweewieler dé oplossing is voor de steeds groter wordende mobiliteitsproblematiek.

Bron: Oberdan Bezzi