Zoeken

Aprilia Tuono V4 gespot (video)

26 juni 2010

In 2011 is het eindelijk zover. Dan gaat Aprilia de langverwachte naakte variant op de RSV4, de Tuono V4, lanceren. De motor werd recentelijk door onze Italiaanse collega's van Motociclismo gespot op het Italiaanse circuit van Mugello.

Aprilia_Tuono_V4_1.jpg

Of dat hier sprake is van een gelukkig (of ongelukkig, vanuit Aprilia bekeken) toeval of een uitgekiende marketingstunt is even de vraag, Aprilia_Tuono_V4_3.jpgzeker gezien de zelfs in HD kwaliteit video die de Italianen op YouTube hebben geplaatst, maar dat maakt het verhaal niet minder interessant.

De beelden en foto's van Aprilia's nieuwe Tuono V4 spreken voor zich. Volgens Motociclismo zal de Tuono V4 motorisch zijn teruggetuned ten opzichte van de RSV4 supersport, en over een lagere topsnelheid beschikken, maar zal dat ruimschoots worden gecompenseerd door een hoger koppel.

Het prototype dat werd gespot in Mugello maakte in ieder geval meer dan genoeg indruk op de aanwezige 'spionnen'. Vooral de stabiliteit bij het uitacceleren van de bochten was indrukwekkend, omdat dát vaak - mede dankzij het brede stuur - een probleem is bij hoogvermogende naked sports. 

Aprilia_Tuono_V4_2.jpg 

Ten opzichte van de RSV4 zou de Tuono zo'n vier tot vijf kilo lichter moeten zijn. Naar verwachting zal Aprilia de Tuono V4 tijdens de komende EICMA in Milaan aan het grote publiek gaan voorstellen, en zal de motor vanaf medio 2011 leverbaar worden.