Zoeken

Aprilia komt met Tuono 300?

22 mei 2014
Tijdens de presentatie van de laatste kwartaalcijfers had Piaggio's grote baas nog verteld dat de focus de komende tijd op (lichte) motorscooters ligt, maar onze collega's van DueRuote hadden vandaag een regelrechte scoop betreffende een 300cc tweecilinder Tuono, die binnen afzienbare tijd zou worden gelanceerd. Hadden, wat het betreffende nieuwsbericht is binnen 24 uur weer offline gehaald.

Aprilia Tuono_300

Het zou een logische ontwikkeling zijn: sinds de lancering van het nieuwe stappen-rijbewijs afgelopen jaar zijn steeds meer merken zich ook in Europa gaan richten op die beginnend motorrijder. Motoren als de KTM 390 Duke en RC390, de Kawasaki Ninja 300 en Honda CBR300RR zijn daar het sprekende voorbeeld van.

Het nieuws van onze Italiaanse collega's, dat Aprilia binnen afzienbare tijd een 300cc paralleltwin uitvoering van de Tuono gaat lanceren zou precies in dat plaatje passen. Ook de scoopfoto die door DueRuote werd gepubliceerd lijkt in alle opzichten authentiek te zijn. Het frame, de achterbrug en de enkele remschijf voor zijn duidelijk zichtbare verschillen met de Tuono V4, terwijl onder de tophalf stroomlijn een tweecilinder paralleltwin te ontdekken is.

Opmerkelijk is echter dat nog binnen een dag nadat het nieuwsbericht door DueRuote online was gezet, het artikel alweer offline is gehaald. Wat vraagtekens achter het waarheidsgehalte van het nieuwsbericht zet. Maar toch, niets in de foto wijst erop dat er een creatieve photoshopper aan het werk is geweest.

Navraag bij Benelux importeur Piaggio Vespa leerde ons dat hoewel het nieuws voor hun nieuw was het idee an sich niet ondenkbaar zou kunnen zijn, ware het niet dat het haaks op het nieuwe beleid van moederbedrijf Piaggio zou staan.

Of de Tuono 300 in de nabije toekomst door Aprilia zal worden gelanceerd zal de tijd uit moeten wijzen, maar van ons krijgt de motor in ieder geval een dikke thumbs up.

Bron: www.dueruote.it