Zoeken

Aprilia komt met RSV4 SBK replica

3 mei 2010

Bij Aprilia wordt hard gewerkt aan een replica van de RSV4 Superbike racer, zo weten onze Italiaanse collega's van Motoblog.it te melden. Het is echter nog niet duidelijk of er of naast de circuitklare machine ook een straatlegale versie zal komen.

Aprilia_RSV4_Alitalia_SBK_racer_2010.jpg

Van de RSV4 replica zullen de bestickering op de kuip, het rijwielgedeelte en het motorblok identiek zijn aan de machines waarmee Max Biaggi en Leon Camier aantreden in het WK Superbike. De motor zal de concurrentie aan kunnen gaan met Ducati's 1198RS, maar dan goedkoper. Daar waar aan de 1198RS een prijskaartje van € 90.000 hangt zal de RSV4 Replica minder dan € 50.000 gaan kosten.

En dat is zondermeer een interessante prijs voor diegenen die graag iets bijzonders in de garage willen hebben staan, of coureurs die graag op hun sloffen ONK kampioen willen worden. Volgens Motoblog zou de motor de afgelopen week al zijn getest op het circuit van Misano, en zal Aprilia de nieuwe replica tijdens het SBK weekend op het circuit van Monza gaan onthullen.

Aprilia_RSV4_Alitalia_SBK_racer_2010_1.jpgAprilia_RSV4_Alitalia_SBK_racer_2010_2.jpg

Bron: motoblog.it