Zoeken

Affetto bouwt Multistrada 1200 Special

14 februari 2014
Het begint langzaam een traditie te worden bij Affetto Ducati om de winterperiode te gebruiken om zelf een special te bouwen. Ditmaal heeft Affetto een Multistrada 1200 ter hand genomen en omgebouwd tot naar eigen zeggen een ware Superenduro, met het oog op avontuur en motorrijden in lastige woestijnomstandigheden.

Affetto Ducati_MTS1200
Foto: Mark Kamphuis [MKFotografie]

Affetto's speciale uitvoering van de Multistrada 1200 is zondermeer een stoere verschijning om te zien. De motor is voorzien van spaakwielen die geschikt zijn voor tubeless banden, grote aluminium koffers en nog meer extra’s zoals een waterfles en een aerodynamisch ruitje om windturbulentie tegen te gaan.

De fiets is verder voorzien van allerlei protectie-accessoires van Touratech om de voorkomen dat essentiele delen beschadigen bij een val. Tevens zijn er grote valbeugels gemonteerd om het kuipwerk, dat voorzien is van special paint, te beschermen. Bovenop dat alles is de motor ook nog uitgerust met een speciaal uitlaatsysteem dat deels uit titanium is vervaardigd.

Mocht je 'm in levende lijve willen aanschouwen, dan hoef je daar net per sé voor naar Overasselt af te reizen. De Multistrada 1200 Toubkal (hoe verzinnen ze zo'n naam...) is tijdens de Motorbeurs te bezichtigen op de stand van de Ducati Club Nederland.