Zoeken

2014 Triumph America Horizon onthuld in CARB document

19 maart 2013
Triumph gaat een speciale versie van de America cruiser op de markt zetten. Dit blijkt uit nieuwe documenten van het CARB (California Air Recources Board), waar Triumph de America Horizon heeft aangemeld als nieuw 2014 model.

Triumph America
De huidige America, met zijtassen, sissybar en windscherm als accessoires. De 2014 America Horizon zou hier best wel eens standaard van kunnen zijn voorzien

Zoals de naam al doet vermoeden zal de 2014 Triumph America Horizon zijn gebaseerd op de bestaande America. Volgens de CARB documenten zal de fiets over dezelfde 865 cc paralleltwin beschikken als de Bonneville, Scrambler, Thruxton, Speedmaster en -uiteraard- de huidige America. De tweecilinder is in de America goed voor een vermogen van 60 pk en dat zal bij de America Horizon vermoedelijk niet anders zijn.

Naar verdere specificaties van de America Horizon is het gissen, maar het zou best eens kunnen zijn dat de Britten hiermee een touring versie van de huidige America gaan lanceren. Per slot van rekening is de Rocket III Touring momenteel de enige Touring Cruiser in Triumph's gamma, waarmee nog een gat is in het Touring Cruiser middensegment.

Voor meerdere details zullen we moeten wachten totdat de America Horizon door Triumph officieel wordt voorgesteld.

Bron: CARB