Zoeken

2013 Triumph Daytona 675 opnieuw gespot

7 september 2011
Nadat Triumph's opvolger van de huidige Daytona 675, die voor modeljaar 2013 staat gepland, al eerder op de Britse snelweg in niet al te bijster goede kwaliteit op de gevoelige plaat was vastgelegd is de fiets recentelijk opnieuw door een oplettende voorbijganger gespot. En, dankzij het internet, al snel wereldkundig gemaakt.

Triumph_Daytona_675_2013

We zeiden het al in onze eerste berichtgeving: "laten we hopen dat de volgende spionagefoto's van betere kwaliteit zijn," en voilá, onze smeekbeden zijn verhoord. Geen wazige nietszeggende foto ditmaal dus, maar een scherpe foto van een prototype van de nieuwe Daytona, die naar verwachting door Triumph in 2013 op de markt zal worden gezet.

Hoewel de fiets nog duidelijk over dezelfde lijnen als de huidige supersport beschikt zijn ook de verschillen duidelijk zichtbaar. Meest in het oog springend is het nieuwe strakke kontje, dat van uitlaatdemper is ontdaan die naar beneden is verplaatst. Om de demper zo krap mogelijk te houden (en daarmee voldoende grondspeling te blijven garanderen) is een banaanvormige achterbrug toegepast.

Met het recentelijk vrijgeven van de 2012 Daytona 675, die dezelfde deacalls heeft gekregen als de huidige Daytona 675R, zal men bij Triumph niet bepaald gelukkig zijn met deze spionagefoto'. De wetenschap dat de Daytona 675 in 2013 dus een complete make-over zal krijgen zal ongetwijfeld killing zijn voor de verkoopcijfers van het 2012 model.

bron: Bayarearidersforum.com