Zoeken

2013 Street Triple in Spanje gespot

24 februari 2012
Het huidige model is amper een jaar op de markt, maar in het warme zuiden van Spanje is de 2013 versie van de Triumph Street Triple door onze collega's van Motociclismo in het wild gespot. Grootste verschil zit 'm in het uitlaatsysteem, dat naar de zijkant is verplaatst.

Triumph_Street_Triple_2013_02

Waar aan de voorzijde van de nieuwe Street Triple nagenoeg ongewijzigd lijkt te zijn gebleven is vooral de achterkant van de machine een stuk ranker geworden. Met dank aan het uitlaatsysteem, wiens dubbele onder het kontje geplaatste einddempers zijn vervangen door een enkel laaggeplaatst systeem.

De op deze gespotte motor gemonteerde Arrow uitlaat zal hoogstwaarschijnlijk onderdeel zijn van het nieuwe accessoirepakket. Met het naar beneden verplaatsen van het uitlaatsysteem is ook de achterbrug nieuw vormgegeven, om ruimte te maken voor de einddemper.

Triumph_Street_Triple_2013_01Triumph_Street_Triple_2013_03
Triumph_Street_Triple_2013_04Triumph_Street_Triple_2013_05

Hoewel het een 2013 model betreft zou de lancering van de fiets nog wel eens sneller dan verwacht kunnen gebeuren. Zowel deze Street Triple, alsmede de 2013 Daytona 675 (beide in standaard en R uitvoering) die naar verwachting eenzelfde modificatie zal ondergaan, hebben recentelijk namelijk al goedkeuring gekregen voor de California Air Resources Board (CARB).

Bron: Motociclismo