Zoeken

2011 R6 volgens Luca Bar

8 april 2010

Het 2010 seizoen is nog maar amper begonnen, of de eerste geruchten van ophanden zijnde 2011 modellen dienen zich al aan. Ditmaal een door Italiaans ontwerper Luca Bar gecreerde versie van Yamaha's R6

Yamaha_R6_lv_2011.jpg

Waren we de laatste decennia verwend met supersport modellen die elke twee jaar flink werden vernieuwd, voor 2010 kwam de vernieuwing op dat gebied enkel uit Europese hoek. Hetgeen op zich niet écht vreemd is, zo had Kawasaki ons tijdens de introductie van de 2009 ZX-6R al geleerd dat de ontwikkeling van een nieuwe motor drie jaar in beslag neemt en de levensduur van een model dus minstens drie jaar zou moeten zijn.

Vanuit die gedachte geredeneerd zou het eind dit jaar op de EICMA in Milaan weer eens gezellig druk kunnen worden met nieuwe supersport modellen. Een van die modellen die - volgens het oude schema - voor 2010 in de vernieuwing had gezeten is Yamaha's R6.

Yamaha_R6_rv_2011.jpg

De Italiaanse industrieel ontwerper Luca Bar nam alvast een voorproefje van hoe die fiets er uit zou moeten zien. Bar liet zich door 2009 R1 inspireren, de kenmerkende neus met in luchtinlaat geplaatste projectie koplampen zijn ook bij dit ontwerp terug te vinden.

Wat ons betreft is Luca Bar's creatie absoluut een succes en mag Yamaha deze fiets direct in productie gaan nemen. En weer hun rentree maken in het WK Supersport.