Zoeken

20 jaar Nevada: Moto Guzzi Nevada Anniversario

4 november 2010

Ter viering van het 20 jarig jubileum van de motor heeft Moto Guzzi een speciale uitvoering uitgebracht van de Nevada: de Nevada Anniversario, een volgens Moto Guzzi sportieve Custom die naast de bekende Classic zal worden gevoerd.

Moto_Guzzi_Nevada_Anniversario_1.jpg

De Nevada werd twintig jaar geleden door de Italianen op de markt gezet als alternatief voor de Amerikaanse custom en wist in de periode een redelijke schare fans achter zich te krijgen. Volgens Moto Guzzi inspireerde de fiets duizenden mensen om hetzij het motorrijbewijs te gaan halen hetzij na een tijdje afwezigheid (je kent het wel, vrouw... kind... drukke baan...) de handschoen weer op te pakken en te converteren tot die-hard fans van het merk met de Adelaar.

Met de Classic Anniversario hoopt Moto Guzzi een jonger en sportiever publiek te kunnen bereiken. De two-tone kleurstelling, het nieuwe two-up zadel en de brede achterband moeten het sportieve imago van de fiets flink opkrikken. Ook het stuur is aangepast om de Custom een iets sportievere zithouding te geven. Rijwieltechnisch is de fiets daarentegen identiek aan de Classic, met een dubbel wiegframe, Marzocchi 40 mm voorvork en dubbele schokbrekers achter. De 744cc  dwarsgeplaatste V-Twin is goed voor 48 pk bij 6.800 toeren en een koppel van 54,7 Nm bij 3.600 toeren per minuut. De fiets is tevens in 25 kW uitvoering leverbaar.

Moto_Guzzi_Nevada_Anniversario_3.jpgMoto_Guzzi_Nevada_Anniversario_4.jpg
Moto_Guzzi_Nevada_Anniversario_2.jpg

Of de fiets officieel naar Nederland zal komen is vooralsnog de vraag, maar Moto Guzzi specialist Theo Lamers liet weten de fiets voor een prijs van € 9.490 met een levertijd van 4 weken te kunnen leveren.