Zoeken

100 jaar Moto Guzzi: Centenario versies van V7, V9 en V85 TT

22 januari 2021
Moto Guzzi bestaat dit jaar 100 jaar en om dat passend te vieren hebben de Italianen speciale exclusieve Centenario edities uitgebracht van de V7, V9 en V85 TT. Daarnaast zullen dit jaar tal van initiatieven worden ontplooid, met als hoogtepunt de GMG Giornate Mondiale Moto Guzzi van 9 tot 12 september.

Is het jaarlijkse Open House weekend in Mandello del Lario al absoluut een aanrader, ook voor diegenen die eigenlijk niets met Guzzi hebben, moet de Giornate Mondiali Moto Guzzi helemaal een groot feest zijn. De laatste keer dat de GMG werd georganiseerd stamt uit 2011, het jaar dat de 90e verjaardag werd gevierd. 

Net als tien jaar geleden heeft Guzzi nu ook een gelimiteerde versie ontwikkeld van de bestaande line-up met Centennial Livery, die het hele jaar beschikbaar zal zijn voor de V7, V9 en V85 TT. 

De Centennial modellen zijn te herkennen aan een exclusief, elegant, aantrekkelijk, maar vooral ook historische kleurschema, dat is afgeleid van de legendarische fiets waarmee Guzzi motorgeschiedenis heeft geschreven, de Otto Cilindri van 1955. Een krankzinnig en tegelijkertijd visionair idee, een uitzonderlijke motor die was ontwikkeld voor de 500cc Grand Prix. 

Deze mijlpaal in motorgeschiedenis, die z'n tijd tien jaar vooruit was, klonk niet alleen übervet, maar zag er ook zo uit dankzij de gepolijste stalen tank in combinatie met het matgroen van de kuip en het leder op het zadel. Kleuren die ook de 350 Bialbero karakteriseerden, de motor die in de periode 1953 tot 1957 de 350cc Grand Prix domineerde met een opmerkelijk record van 9 opeenvolgende wereldtitels (5 rijder en 4 constructeur).

Groen was ook de eerste kleur die door een Moto Guzzi werd 'gedragen' met de Normale, het eerste model en is waarschijnlijk de meest iconische kleur van het merk van de Adelaar. Het Style Centre heeft die kleur op een moderne wijze geïnterpreteerd met een matte afwerking in combinatie met een dofgrijze tank. 

De grijs/groene kleuren matchen perfect bij het donkerbruine zadel, dat trouwens de natuurlijke kleur van het leder is, met oranje/geel stiksel. Andere opmerkelijke details zijn de adelaar in goudkleurige afwerking en een speciaal logo dat Moto Guzzi's Centennial illustreert.