Zoeken

Yamaha geeft brommerrijbewijs kado bij aanschaf Aerox scooter

10 augustus 2011
Wij motorrijders kunnen ons daar niet zoveel bij voorstellen, maar volgens de landelijke pers is er onder de motorrijders-in-spee, de bromfietsbesturende jeugd, tegenwoordig een hoog percentage dat niet in het bezit is van een geldig bromfietsrijbewijs. Yamaha Motor Nederland heeft hiervoor dé oplossing in huis, bij aanschaf van een nieuwe Aerox bromscooter wil de importeur namelijk de kosten van het bromfietsrijbewijs vergoeden.

Campagnebeeld_Aerox

Toegegeven, in onze tijd had er nog nooit iemand van iets als een brommerrijbewijs gehoord en moest je gewoon gasgeven, maar als er ergens geld kan worden gevangen dan is onze overheid er als de kippen bij om daar een regeltje voor te verzinnen. Natuurlijk, het zal de veiligheid vast en zeker ten goede zijn gekomen, maar dan waarschijnlijk omdat de jeugd liever even wil doorsparen om met zeventien jaar z'n autorijbewijs te  halen en daarmee niet aan den lijve kan ervaren hoe ontzettend leuk rijden op twee wielen eigenlijk is.

Andere keerzijde van de medaille is dat onder die jeugdigen die wél weten hoe verdomd leuk rijden op twee wielen is er volgens recente berichtgeving in de media een opvallend hoog percentage is dat niet in het bezit is van dat bromfietsrijbewijs. Yamaha Motor Nederland wil graag een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem, bij aankoop van een nieuwe Yamaha Aerox bromscooter wil Yamaha Motor Nederland namelijk de kosten voor het behalen van een bromfietsrijbewijs (lessen en examen) vergoeden.

Arno Sunnotel, President van Yamaha Motor Nederland:
Het kan natuurlijk niet zo zijn dat mensen op een bromfiets of scooter door het ontbreken van een geldig rijbewijs, de verkeersveiligheid van henzelf of anderen in gevaar brengen. Dat is niet alleen levensgevaarlijk voor zichzelf, maar ook voor anderen. Daarnaast zet dit nieuws de gehele groep van 50cc scooterbestuurders, die dagelijks juist heel slim voor deze meest economische en snelle vervoersmethode kiezen, in een slecht daglicht. Wij willen er dan ook graag voor gaan zorgen dat berijders van ons merk altijd een AM rijbewijs bezitten. Zodoende bieden wij elke koper van de Yamaha Aerox, een zéér populaire scooter onder de jeugd, de kans om zijn of haar “carrière” op een gemotoriseerde tweewieler te laten beginnen zoals dat hoort: dus mét een AM rijbewijs op onze kosten!

Met deze vergoeding tot een maximum van maar liefst 350,- euro hoopt Yamaha Motor Nederland bij te dragen aan een verhoging van het percentage bromfietsbestuurders dat in het bezit is van een geldig AM rijbewijs. De actie geld van voor iedereen die tussen 1 juli 2011 en 1 september 2011 het bromfietsrijbewijs haalt en tussen 1 juli 2011 en 30 september 2011 een nieuwe Yamaha Aerox aanschaft. Meer info en voorwaarden op www.yamaha-motor.nl/aerox.