Zoeken

Voxan overgenomen door Venturi Automobiles

3 juni 2010

Liefhebbers van het Franse Voxan kunnen weer opgelucht ademhalen. Er is leven na de dood, nu het bedrijf is overgenomen door Venturi Automobiles, de in Monaco gevestigde fabrikant van sportieve elektrische auto's. Hoewel leven...

Voxan_Black_Magic.jpg

Hoewel het Franse Voxan met aardig wat spraakmakende modellen furore wist te maken moest de fabriek vorig jaar noodgedwongen haar deuren sluiten. Twee afzonderlijke investeerders leken geinteresseerd in een overnamen, maar nadat dit op niets uitliep werd de fabriek in december 2009 failliet verklaard. Een half jaar na dat faillissement is het bedrijf nu door Venturi Automobiles overgenomen. De van oudsher Franse autofabrikant van sportieve Grand Tourisme auto's, die in 2001 door de Monegasque millionaire Gildo Pallanca Pastor werd opgekocht, wil binnen drie jaar een elektrisch aangedreven Voxan uit gaan brengen.

Volgens een op de website van Venturi te lezen persbericht zal Voxan gaan profiteren van de ervaring en deskundigheid op het gebied van onderscheidende technologiën om zich van grote fabrikanten te kunnen onderscheiden. Met de overname zal Voxan zich naar de toekomst van mobiliteit gaan verplaatsen, en zullen de modellen die tot het faillissement werden geproduceerd collector's items worden, aldus het persbericht.

Hieruit is duidelijk af te leiden dat Venturi Automobiles duidelijk andere plannen met de Franse motorfabrikant voor heeft. Geen spraakmakende V-Twin als de Black Magic, maar een elektrisch aangedreven motorfiets moet over drie jaar in de fabriek in Sablé-sur-Sarthe worden geassembleerd.

Zie ook: