Zoeken

Vespa World Days: 5.000 Vespatisti aan het Balatonmeer

11 juni 2019
Afgelopen weekend was het aan het Balatonmeer in Hongarije gelegen Zanka toneel voor de Vespa Word Days 2019. Met vijfduizend enthousiaste Vespatisti uit 40 verschillende landen is het er ongetwijfeld weer ontzettend gezellig geweest.

Drie dagen vriendschap, avontuur en liefde voor het meest iconische scootermerk ter wereld dat symbool staat voor Italiaanse technologie, elegantie en stijl, dat is in een notendop de Vespa World Days. 

De Vespa World Days is de belangrijkste meeting van Vespa clubs wereldwijd, die elk jaar wordt georganiseerd onder auspicien van de in 2006 opgerichte Vespa World Club. De Vespa World Club vloeide voort uit wat ooit de Vespa Club d'Europa en later de Fédération Internationale des Vespa Clubs was. 

Anno 2019 vertegenwoordigt de Vespa World Days de viering van het legendarische Vespa, de unieke scooter die naast gemakkelijk te rijden vooral ook elegant is en iedereen aanspreekt. Je hebt scooters en dan heb je een Vespa, die vanaf het eerste model geheel van staal worden gemaakt. 

Dat is misschien ook wel de reden dat Vespa's de tand des tijds kunnen doorstaan. In de vijfenzeventig jaar dat Vespa bestaat zijn er wereldwijd meer van 18 miljoen verkocht over 5 continenten, waarvan er miljoenen nog steeds worden gebruikt. 

Dat een Vespa niet op de sloop eindigt, maar wordt gekoesterd bleek afgelopen weekend maar weer eens op de Vespa World Days, waar liefhebbers uit 40 verschillende landen en dus 40 verschillende nationale Vespa clubs te zien waren. 

Meer dan 3.500 Vespa scooters van alle bouwjaren en modellen paradeerden door de straten van Zanka, in totaal waren er 5.000 Vespa liefhebbers naar het Balatonmeer afgereisd. Naast Europese landen waren ook Vespa liefhebbers uit Hong Kong, Canada, Israel, Japan, de Filipijnen, Australië en Indonesië aanwezig. 

In 2020 zal de Vespa World Days voor het eerst twee keer worden georganiseerd: in Portugal en op het eiland Bali in Indonesië.