Zoeken

Vespa Challenge

14 november 2013

Met de scooter naar Dakar? Je moet er maar zin in hebben. Toch zijn er kennelijk genoeg mensen voor te porren, want speciaal voor dit soort mafkezen is er de Vespa Challenge.

 Vespa Challenge

Je moet er maar zin in hebben. En dan doelen we niet eens op het rijden op een Vespa, maar wel dat je uitgerekend dáármee helemaal naar Dakar zou willen. Al hoeft het geen onberekenbaar avontuur te worden, daarvoor is nu al een dikke organisatie op poten gezet. Met lovende teksten en goed gebruik van de verschillende media wordt het offensief nu geopend voor de legendarische tocht die in september 2014 plaats moet vinden.

De avonturiers zijn geen professionele fabrieksrijders, geen Paris-Dakar piloten of race freaks, maar gewone mensen die 1 ding gemeen hebben: een passie voor de Vespa en voor avontuur in zijn puurste vorm! Je hoeft dus ook geen grootse reiservaring te hebben en ook geen off-road ervaring. De route is door iedereen te berijden en het enige wat we van je verlangen is een portie teamspirit.

Centraal in de Vespa Challenge 2014 staan Avontuur, Cultuur, Teamspirit en 200% Fun.

De Vespa leent zich perfect voor dit avontuur. Mensen die voor Vespa kiezen, kiezen voor een bepaalde levensstijl en hebben deze passie gemeen. Gert Duson, Afrika-kenner bij uitstek en organisator van o.a. de Touareg Trail en de Libya Rally, maakt deze reis mogelijk met een professioneel en ervaren team. Zo reist er bijvoorbeeld medische assistentie mee, evenals monteurs, koks, een verkenningsteam, fotograaf en een heel logistiek team. Dit maakt het mogelijk om mooie comfortabele hotels af te wisselen met een bivak midden in de natuur. Het team is volledig self-supporting en de koks verzorgen een prachtig maal, ook midden in de wildernis. Een onvergetelijke ervaring voor de rest van je leven.

Meer informatie over The Vespa Challenge is beschikbaar op de website of op facebook :

http://www.vespa-challenge.com

https://www.facebook.com/vespachallenge

Een video is te bekijken op http://youtu.be/BtepkwDqBJM


Info-avonden

Vespa-rijders die interesse hebben in deelname aan The Vespa Challenge kunnen voor aanvullende, meer gedetailleerde informatie ook terecht op één van de info-avonden. Aanstaande zaterdag 16 november vindt de eerste sessie reeds plaats in Nederland:

Gasterij Het Oude Posthuys
Meent 57
4141 AB Leerdam
Nederland

23 november is er een Vlaamse infosessie in Moerkerke:

Cafe De Vrede
Vissersstraat 97
8340 Moerkerke

7 december is er een laatste infosessie voor 2013 in Geel:

Cafe Het Podium
Markt 79
2440 Geel