Zoeken

Tweede Kamer: uitbreiding geluidsdagen Zandvoort geen bezwaar

20 januari 2010

Of het voor ons motorrijders ook voordeel op gaat leveren is vooralsnog de vraag, maar een meerderheid van de Tweede Kamer heeft geen bezwaar tegen uitbreiding van het aantal geluidsdagen van het Circuit Park Zandvoort.

Circuit_Park_Zandvoort.jpg

Dat bleek tijdens een debat met minister Jacqueline Cramer. Al in 2008 was hiertoe door het kabinet een verzoekschrift ingediend bij de Tweede Kamer. Momenteel kent Zandvoort nog slechts vijf geluidsdagen, volgens de nieuwe voorschriften zal dat aantal worden vergroot naar twaalf stuks, waardoor in de toekomst meer prominente races op het circuit kunnen worden gehouden.

De Raad van State haalde in februari 2007 een streep door de vergunning van de provincie Noord-Holland om het Zandvoortse circuit twaalf dagen extra lawaai te laten maken. Het maximum aantal zogenoemde herriedagen werd op vijf gesteld. De provincie Noord-Holland schreef daarover een brandbrief naar het kabinet.

De beslissing van de Raad van State was voor de provincie destijds reden om te onderzoeken of het racecircuit van Zandvoort niet naar Den Helder kon worden verplaatst. Nadat eind 2008 bekend werd dat door het kabinet bij de Tweede Kamer een verzoek tot uitbreiding zou worden ingediend werd dit plan op de lange baan geschoven. Het is echter niet uigesloten dat verplaatsing van het circuit in de toekomst opnieuw aan de orde komt.