Zoeken

Tsunami Harley gaat naar Harley-Davidson museum

12 juni 2012
De Harley-Davidson Night Train, die een jaar na de Tsunami in Japan 6.000 kilometer verderop in het Canadese British Columbia werd teruggevonden, zal op verzoek van de Japanse eigenaar ten toon worden gesteld in het Harley-Davidson museum, ter nagedachtenis van de 15.000 mensen die bij de natuurramp kwamen te overlijden.

Harley-Davidson_Night_Train_Tsunami

Een maand geleden wisten we al melding te maken van de Japanse Harley-Davidson, die door de Canadees Peter Mark werd ontdekt toen hij met zijn ATV langs de kust aan het rijden was. Hoewel de motor, die in een container was gestald, zwaar door het zeezout was aangetast was de motor verder intact.

Harley-Davidson deed een enorme geste door aan te bieden de motor geheel op te knappen en daarna kosteloos naar Japan te verschepen, maar de 29-jarige eigenaar Ikuo Yokoyama heeft uiteindelijk Harley gevraagd de motor niet op te knappen maar te behouden voor het Harley-Davidson museum, ter nagedachtenis van de 15.000 slachtoffers van de ramp.

Ikuo Yokoyama:
Sinds de motor was ontdekt heb ik met veel mensen gediscussieerd wat ermee zou moeten gebeuren. Ik zou verheugd zijn als de motor in zijn huidige conditie kan worden behouden in ten toon worden gesteld aan de vele bezoekers van het Harley-Davidson museum als een gedenkteken aan de tragedie die duizenden levens heeft geëist. 
Ik ben Harley-Davidson erg dankbaar dat ze me hebben aangeboden een bezoek aan het museum te brengen, en dat zou ik ook zeker willen doen als hier alles weer is gekalmeerd. Tegelijkertijd zou ik ook Peter, die mijn motor heeft gevonden, willen ontmoeten en mijn dankbaarheid willen tonen.

Tot slot zou ik alle mensen over de hele wereld willen danken die hun oprechte steun hebben getoond aan de getroffen gebieden. Ik zou hen willen vragen de berichten van de Japanse mensen over deze tragedie over te brengen, daar dit een tragedie van historische proporties was.