Zoeken

Triumph verplaatst bijna volledige productie naar Thailand

24 februari 2020
Made in Brittain is binnenkort nagenoeg helemaal Made in Thailand. Triumph gaat ook de productie van de laatste volumemodellen van Engeland naar Thailand verplaatsen. In Hinckley vindt dan alleen nog de ontwikkeling en productie van de TFC modellen plaats.

Waar alle andere Europese fabrikanten slechts een deel van de productie in Aziatische landen hebben ondergebracht, motoren voor de lokale markt enerzijds en lichte prijsbewuste modellen voor de wereldmarkt anderzijds, is Triumphs Thaise productiefaciliteit volledig ten koste van de productie in eigen land aan het gaan. 

Afgelopen jaar werd er van de 65.000 motoren nog slechts 10%, ofwel 6.500 motoren in de Britse fabriek in Hinckley geproduceerd: de Speed Triple en Tiger 1200 modellen. Ook de productie van deze modellen zal echter naar Thailand worden verplaatst, waardoor alleen de productie van de TFC modellen (Triumph Factory Works) in Hinckley overblijft. Ongeveer 50 man personeel zal hierdoor zijn baan gaan verliezen. 

De reden hiervoor is volgens Triumph CEO Nick Bloor simpel: Triumph wil zijn productie verder uitbreiden en ziet voornamelijk groei in de Aziatische markten. De afdeling R&D zal in Engeland blijven en worden uitgebreid, wat weer goed voor 20 arbeidsplaatsen moet zijn.

Nu zal het volledig verplaatsen van de productie naar Thailand ongetwijfeld goed voor de portemonnee - en daarmee de aandeelhouders - zijn, maar het haalt toch een beetje de glans van het merk. Made in England klinkt toch veel beter dan Made in Thailand...