Zoeken

Triumph verkopen naar nieuw record

5 december 2011
In groeimarken als Zuid-Amerika, Azië en China mag de motormarkt zich nog steeds op ongekende groei verheugen, maar de wereldwijde markt van 500cc plus motoren zit nog steeds in de hoek waar sinds de wereldwijde kredietcrisis de klappen zijn gevallen. Toch gaat niet iedereen gebukt onder de krisis. Zo heeft Triumph het afgelopen jaar opnieuw haar verkoopcijfers gebroken.

Triumph_Tiger_Explorer_2012_02

Ruim vijfig procent, dat is hoeveel de markt van 500cc plus motoren is gekrompen sinds de kredietcrisis ongenadig hard toesloeg in vooral de Verenigde Staten en Europa. Geheel tegen de stroom in wist het Britse Triumph echter in deze moeilijke tijden flink te groeien. Niet alleen in ons eigen kikkerlandje, waar het merk opnieuw afstevend naar een verkooprecord en inmiddels Kawasaki in de verkoopcijfers voorbij is gestreefd, maar ook voor wat betreft productie in Engeland en Thailand.

In de periode juni 2010 tot juni 2011 groeide de verkoop van Triumph motorfietsen wereldwijd met 7%, nadat het Britse merk in 2010 ook al een flinke groei had weten te realiseren. Met meer dan 48.000 motoren van de band groeide de winst van Triumph van £15,1 miljoen naar £22,3 miljoen. Volgens Triumph zelf is het succes van het merk deels te wijten aan haar toegenomen investeringen in R&D, waar de meeste fabrieken juist ontwikkeling van nieuwe motoren op een laag pitje hebben gezet.


bron: Visordown