Zoeken

Triumph komt met nieuw logo

12 maart 2014
Na de afgelopen jaren te hebben uitgepakt met flink wat nieuwe modellen heeft Triumph het voor 2014 iets rustiger aan gedaan. Wat niet wil zeggen dat men in Hinckley heeft stilgezeten, voor 2014 hebben de Britten namelijk een nieuw logo bedacht.

Triumph logo

We moeten toegeven dat we er zelf nog geeneens bij hadden stilgestaan, maar met het uitbreiden van de modellenrange was de uniformiteit voor wat betreft het merklogo langzaam de deur uitgegaan. De keuze van het lettertype en het verbindingsstreepje tussen de R en de H dat al dan niet aanwezig was, was de eenduidigheid niet ten goede gekomen. En dan waren er nog de retro-klassiekers, waarbij het allemaal weer anders was.

Dat moest effe anders, en dus hebben de Britten een nieuw logo bedacht, dat uit de bekende naam met verbindingsstreepje tussen de R en de H en een driehoek met Britse Union Jack bestaat. Daarnaast heeft men een nieuw credo bedacht, waarmee Triumph zich ten opzichte van de rest probeert te onderscheiden. Het 'Go Your Own Way' heeft plaats gemaakt voor 'For The Ride', waarmee men in drie woorden duidelijk wil maken waarvoor een Triumph is bedoeld.

Mooi bedacht, maar wij zien toch liever gewoon nieuwe modellen...