Zoeken

Toekomst MZ nog steeds onzeker

5 februari 2010

Nog steeds geen bankkrediet

MZ_logo.jpgZe zullen het zich zeer zeker anders hebben voorgesteld, de heren Martin Wimmer en Ralf Waldman. Nadat vorig jaar met veel tamtam het noodlijdende MZ werd overgenomen hebben de nieuwe eigenaren nog steeds geen bankkrediet gekregen.

Anders dan gehoopt heeft een bijeenkomst van de MZ-eigenaren met vertegenwoordigers van banken én de Sachsische regering in Dresden afgelopen woensdag nog steeds geen duidelijkheid gebracht of de ondernemers het broodnodige krediet, nodig voor het opstarten van de 125cc productie, zal worden verleend.

Volgens MZ-eigenaar Martin Wimmer is de beslissing vertraagd tot eind februari, uiterlijk begin maart. Overigens was alle betrokkenen wel duidelijk dat met langer uitstellen de zaak net zo goed kan worden afgeblazen. Om de simpele reden dat MZ dan tijd te kort gaat komen.

Martin Wimmer:
Om nog in 2010 125cc motorfietsen te kunnen verkopen, zullen we ze eerst moeten gaan bouwen. Dat gaat alleen als we kunen beschikken over de daarvoor benodigde onderdelen, die we in zullen moeten kopen. Daarvoor hebben we het krediet nodig.

Als reden voor de vernieuwde vertraging noemde Wimmer dat de banken de voorgelegde cijfers nogmaals wilden controleren. Ook een door de Sachsische regering in het vooruitzicht gestelde garantie zou van de beslissing van de banken afhankelijk zijn. Waarmee de kat zichzelf in de staart bijt: met staatsgarantie zou het krediet zeker geen probleem zijn geweest, aldus Wimmer.