Zoeken

Terblanche gaat naar Norton

13 januari 2011

Nadat vorig jaar het roemruchte Britse merk met de lancering van de Commando 961 uit haar as herrees heeft het merk grootse plannen voor de toekomst Voor de ontwikkeling van een reeks nieuw te ontwikkelen motorfietsen heeft Norton niemand minder dan Pierre Terblanche ingelijft.

Terblanche_Norton.jpgTerblanche schreef begin jaren '90 van de vorige eeuw geschiedenis met het ontwerp van Ducati's Supermono, een exotische ééncilinder die alleen voor circuitdoeleinden in beperkte oplage werd geproduceerd. Als hoofd van Ducati's ontwerpafdeling was Terblanche tevens verantwoordelijk voor het ontwerp van de 888, de 999, de eerste Multistrada en de Hypermotard.

De 54-jarige Zuid-Afrikaanse ontwerper verliet Ducati in 2007 en ging daarna naar Piaggio, waarvoor hij het in 2009 op de EICMA in Milaan gepresenteerde V12 concept ontwierp. Volgens Norton's chief executive officer Stuart Garner zal Pierre's ervaring om innovatieve nieuwe producten te ontwikkelen een vitale factor zijn in de ontwikkeling van een nieuwe Norton range.

De combinatie van zijn flair voor originele concepten met Norton's sportieve tradities zal het merk in staat moeten stellen een nieuwe range aan motoren te creëeren die de historische Norton badge zullen dragen en anders zullen zijn dan alles wat momenteel op de markt verkrijgbaar is.