Zoeken

Team HRC tot 3 rijders uitgedund voor start Dakar

20 december 2012
Na een succesvol verlopen optreden in de Rally van Marokko, waar het nieuwe Team HRC haar debuut maakte, heeft Honda in de voorbereiding op haar rentree in de Dakar rally een eerste tegenslag te verwerken gehad. Het van oorsprong ingeplande vijfmans team is tot drie rijders teruggebracht, nadat twee rijders in de aanloop naar de Dakar rally geblesseerd zijn geraakt.

Helder Rodriguez_Marokko_2012

Afgelopen zomer maakte Honda het vijfmans team bekend waarmee het in 2013 haar rentree in de Dakar Rally wilde gaan maken. Tijdens een training begin deze maand in de Mojave woestijn in de Verenigde Staten kwamen Felipe Zanol (Brazilië) en Sam Sunderland (United Kingdom) echter ten val, waardoor ze niet tijdig voor de start van de Dakar Rally fit zullen zijn.

Team HRC zal nu met slechts drie man aantreden in de Dakar Rally. Naast grootste troef Helder Rodrigues (Portugal), die het debuut in de Rally van Marokko al met een overwinning af had kunnen sluiten, ware het niet dat hij door een technisch mankement werd geveld, zullen Javier Pizzolito (Argentinië) en Johnny Campbell (USA) voor Team HRC uitkomen.

Katsumi Yamazaki, Team HRC:
Felipe Zanol en Sam Sunderland hebben deel uitgemaakt van het ontwikkelingsprogramma sinds de lancering van Team HRC en hebben aan alle testen en de Rally van Marokko deelgenomen. Ze hebben ons beide waardevol advies gegeven over hoe de machine moest worden verbeterd. Helaas zullen ze beide de Dakar moeten missen, maar ik denk dat ze nog steeds deel zijn van het team. Onze team-moraal is een belangrijk onderdeel van onze kracht, en we zullen doorgaan met ons doel de Dakar Rally te winnen.