Zoeken

Stadler Modul EVO voor Rijkswaterstaat

20 december 2017
Bij onze overheidsdiensten worden niet alleen motorfietsen, maar ook de motorkleding aanbesteed. De Duitse motorkledingspecialist Stadler boert er wel bij, als hofleverancier van 44 officiële instellingen en overheidsdiensten in Europa. Aan het illustere lijstje is recent ook het motorteam van Rijkswaterstaat aan toegevoegd.

Meestal zien we ze op vier wielen, de mensen van Rijkswaterstaat, maar om bij incidenten te zorgen voor een zo vlot mogelijke doorstroming en afwikkeling monitort een speciaal motorkorps weginspecteurs het complete Nederlandse rijkswegennet, waarbij een weginspecteur gemiddeld zo'n 35.000 kilometer per jaar in weer en wind rijdt. 

Niet vreemd dus dat net als bij de motoren zelf ook de motorkleding wordt aanbesteed en aan behoorlijk strenge eisen moet voldoen en daar blijkt het Duitse Stadler het verdomd goed te doen: de motorkledingspecialist is alleen al in Europa de de huisleverancier van 44 officiële instellingen en overheidsdiensten. 

Zo rijdt in Nederland onder meer de motorambulance, motorbrandweer, KNMV, Wegenwacht en het CBR met Stadler. Én sinds oktober van dit jaar dus ook het 36-koppige motorteam van Rijkswaterstaat. 

Stadler bleek de enige fabrikant die tegemoet kon komen aan alle zware eisen en verwachtingen die Rijkswaterstaat aan haar nieuwe outfit stelde en ontwierp daarvoor een speciale versie van haar bekende Modul EVO, een ontwikkeling die zo’n zes maanden in beslag nam. 

Zoals de naam al enigszins aangeeft betreft het een outfit met meerdere configuratie mogelijkheden. De basis bestaat namelijk uit een, uiteraard volledig gecertificeerd, zomers doorwaaipak voorzien van een complete CE-gecertificeerde protectorenuitrusting. 

Tijdens slechte weersomstandigheden kan deze vervolgens worden gecompleteerd met een wind-/waterdichte en ademende Gore-tex laminaat overjas en -broek, beide voorzien van uitgebreide ventilatiemogelijkheden. Dankzij deze unieke modulaire benadering is het motorteam altijd optimaal gekleed voor alle denkbare weersomstandigheden.
 
Naast de professionele lijn heeft Stadler natuurlijk ook een uitgebreide lijn aan civiele motorkleding, met daarin onder meer de eveneens modulaire Tour EVO en Sport EVO, een doorontwikkeling van het Modul Evo pak.