Zoeken

Seat vs. KTM tijdens WTCC promorace Oschersleben

21 augustus 2010

Tijdens het komende WTCC raceweekend in Oschersleben zal Tom Coronel het in zijn Seat Leon Supercopa het opnemen tegen Jurgen van den Goorbergh, die op een KTM RC8 van het KTM-fabrieksteam zal plaatsnemen.

Jurgen_vd_Goorbergh.jpg

Al eerder maakte Tom Coronel kennis met de Oranje club uit Mattighofen, twee jaar geleden om precies te zijn tijdens de Bavaria City Racing 2008. Toen echter in de KTM X-Bow. Op vier september zal hij weer oog in oog staan met een Oranje racer, echter ditmaal als tegenstander in een direct tweegevecht om te bepalen wie sneller is op het circuit van Oschersleben: een auto of een motor.

Tim Coronel:
Natuurlijk ga ik winnen, no way dat die motormuis sneller is dan ik. Ik heb als voordeel dat ik de baan en de SEAT als mijn broekzak ken. Verder heb ik weinig met motorfietsen, ze hebben twee wielen te weinig. Maar ik heb wel grote bewondering voor die motorcoureurs; ik doe het ze niet na wat die mannen voor fratsen uithalen. Hoewel, mijn Opa was een niet onverdienstelijk motorcoureur en mijn broer Tim en ik hebben die snelheidsdrang denk ik toch van hem in onze genen zitten.”

Jurgen van den Goorbergh:
Ik hoorde van de uitdaging via de telefoon op mijn vakantieadres en was er direct voor in. Mijn voorbereiding is verre van ideaal, maar onkruid vergaat niet. Ik heb nog nooit op het circuit van Oschersleben geracet en om het makkelijker te maken, ook nog nooit op een KTM RC8 Superbike gereden. Ik zou deze zomer met een KTM de Erzberg Rodeo rijden, maar dat ging niet door omdat ik van de motor viel. Ben ik tegen Tom overigens niet van plan. Ik hoop dat er twee spiegels op die SEAT zitten, want dan kan hij mij aan zien komen. Trouwens, altijd een leuke uitdaging; vier wielen tegen twee! De acceleratie van de motor die het op zal moeten nemen tegen de remmen van de auto. Het is alweer een tijdje geleden dat ik op een circuit heb gereden, maar dat wil niet zeggen dat Tom het makkelijk gaat krijgen! Ik kijk er naar uit!