Zoeken

Robbie Maddison springt over kanaal van Korinthe

9 april 2010

Robbie Maddison heeft 't weer geflikt. De Australische freestyle stuntrijder heeft gisteren opnieuw een wereldrecord gevestigd, ditmaal door over het Griekse kanaal van Korinthe te springen.

Robbie deed de sprong over het 85 meter brede kanaal, waar de nodige voorbereiding aan vooraf was gegaan, op zijn 500cc Honda crosser. Met een aanloop van ongeveer 400 meter robbie_maddison_corinth_canal_jump_3.jpgbereikte hij een snelheid van 125 km/u, wat genoeg was om het kanaal veilig over te kunnen steken. Op het hoogste punt was hij 95 meter boven het kanaaloppervlak.

Na afloop vertelde Maddison dat de constant wisselende ondergrond, van gras naar beton en hout naar asfalt en dan het tapijt, de goede aanloop bemoeilijkte, maar het grootste probleem was de factor angst te overwinnen.

Afgelopen jaar nog baarde de 28-jarige Australier aanzien door met een backflip over de London Tower Bridge te springen, op 1 januari van datzelfde jaar wist hij succesvol tegen de Arc de Triomphe in Paris Las Vegas te springen.