Zoeken

Remus bestaat 20 jaar

12 oktober 2010

REMUS Innovation is in 1990 opgericht, en dus bestaat het Oostenrijkse familiebedrijf nu 20 jaar. Het bedrijf, dat ooit begon met slechts vijf werknemers, is in die tijd uitgegroeid tot de mondiale marktleider op het gebied van sportuitlaten en tot  een belangrijke toeleverancier van de internationale auto- en motorindustrie. De sportuitlaten, die REMUS voor auto’s en motorfietsen maakt, worden in meer dan 60 landen verkocht, waarbij maar liefst 90% van de producten wordt geëxporteerd.

Remus_fabriek.jpg 

Sound Engineering van de mondiale marktleider 2010 wordt gekenmerkt door het thema ‘Sound Engineering’. In het akoestische laboratorium van REMUS kan het geluid per uitlaat worden geoptimaliseerd, variërend van een vol racegeluid tot een sonore straatsound.

Het geluidslaboratorium maakt deel uit van het in 2002 gebouwde research- & ontwikkelingscentrum, dat ondermeer is voorzien van een state-of-the-art testbaan voor dynamische geluidsmetingen. Op deze baan kan het geluid van voorbij rijdende, accelererende motoren volgens ECE-normen worden gemeten, waardoor de ontwikkeling van het hele uitlaatsysteem volledig in eigen huis kan plaatsvinden. Samen met de hooggekwalificeerde werknemers en moderne fabricagemethoden garandeert dit de kwaliteitsproducten van REMUS op de wereldmarkt. Voorbeelden hiervan zijn de HexaCone en de op Intermot geïntroduceerde Okami-uitlaat.

Okami_RVS.jpg


REMUS Innovation GmbH
REMUS Innovation Ltd is een Oostenrijks bedrijf met ca. 500 werknemers, die op een bedrijfsoppervlak van 28.000 m2 sportuitlaten voor auto’s en motorfietsen maakt. Doordat REMUS zich sterk richt op research & ontwikkeling is REMUS er niet alleen in geslaagd om mondiale marktleider voor sportuitlaatsystemen te worden, maar ook om als partner van de internationale auto- en motorindustrie te opereren.