Zoeken

Primeurs voor 2011 Motorbeurs Utrecht

29 januari 2011

Nog enkele weken en dan is ie d'r weer, de Motorbeur in Utrecht, die al jaren wordt gezien als de aftrap van het nieuwe motorseizoen. Voor de 2011 editie hebben de organisatoren enkele leuke primeurs weten te regelen.

CRS_DUU.jpg

De 2011 MBU is volgens organisator VNU dit jaar een echte aanrader, omdat van 24 t/m 27 februari een recordaantal motoren staan te pronken. Zo heeft het Italiaanse CR&S de BMW een enorme primeur gegund met de eerste presentatie op Nederlandse bodem van de DUU, het tweede model van deze kleine nabij Milaan gevestigde fabrikant van exclusieve motorfietsen. Importeur Motoport Hengelo heeft maar liefst twee modellen naar de MBU weten te halen.

Daarnaast zal dit jaar ook Piaggio met een eigen stand op de Motorbeurs aanwezig zijn. Vorig jaar nog was Piaggio enkel via dealers aanwezig, maar met de overname van het importeurschap van Aprilia en Moto Guzzi heeft Piaggio Benelux voor een eigen stand gekozen. Primeurs op de stand van Piaggio zijn onder andere de Aprilia Tuono V4 en Moto Guzzi V7 racer. Verder zijn op de stand van Honda, Kawasaki en Suzuki flink wat nieuwe modellen te ontdekken en zijn op de stand van Yamaha de vijf Speciale edities die de importeur voor 2011 heeft uitgebracht te bewonderen.

Naast nieuwe modellen is op de 2011 MBU ook het nodige aan motorkleding en accessoires te bewonderen, is er een straatje met toeristisch aanbod en zijn er volop shows, demonstraties, spectaculaire stuntrijders evenals de prominente aanwezigheid van de Motorvrouw van het jaar, die op 15 februari bekend zal worden gemaakt. De 2011 editie omvat zo'n 50.000 m2, ofwel twaalf voetbalvelden.

Openingstijden:
De openingstijden van Motorbeurs Utrecht 2011 zijn op donderdag 24 februari en vrijdag 25 februari van 10.00 tot 22.00 uur, op zaterdag 26 februari en zondag 27 februari van 10.00 tot 18.00 uur.