Zoeken

Preziosi neemt ontslag als directeur R&D Ducati

1 maart 2013
Ducati heeft vandaag bekend gemaakt dat Filippo Preziosi ontslag heeft genomen van zijn kersverse functie als directeur van Ducati's Research & Development afdeling. Volgens het persbericht lag de slechte gezondheidstoestand van de 45-jarige Italiaan ten grondslag aan zijn beslissing Ducati te verlaten.

Filippo Preziosi

Negentien jaar was Preziosi in dienst van het motormerk uit Borgo Panigale, waarvan 12 jaar op de race-afdeling werden doorgebracht. Preziosi, die aan de basis stond van het MotoGP project, was als gevolg van een motorongeval in Noord Afrika in december 2000 deels verlamd, waar wist wel het gevoel in zijn handen terug te krijgen. Sindsdien was Preziosi verbannen tot een rolstoel.

Door menigeen werd Preziosi gezien als een van de grootste genieën in de MotoGP paddock, maar werd aan het eind van het afgelopen seizoen als eerste geslachtofferd als gevolg van tegenvallend succes. Sinds de wereldtitel met Casey Stoner is het met Ducati's MotoGP avontuur alleen maar bergaf gegaan, en zelfs Valentino Rossi was in twee seizoenen niet in staat van de Desmosedici een winnende machine te maken.

Preziosi ruimde het veld als General Manager van Ducati Corse voor Bernhard Gobmeier, de voormalig BMW Director of Motorsport, en werd door Ducati als directeur van de R&D afdeling aangesteld. Een aanstelling die echter van korte duur is gebleken. Wie Preziosi gaat opvolgen is nog niet bekend.