Zoeken

Piaggio Group neemt 5,5 hectare bedrijfscomplex in gebruik in Jakarta

24 november 2022
Met de opening van een nieuwe productiefaciliteit wil Piaggio de aanwezigheid in de Asia Pacific regio verstevigen. Het nabij Jakarta gelegen 5,5 hectare bedrijfscomplex zal Vespa scooters voor de lokale markt gaan fabriceren.

Met een jaarlijkse verkoop van meer dan 5 miljoen scooters en motoren is Indonesië 's werelds op twee na grootste markt, na India en China, volgens verkoopverwachtingen moet dat aantal de komende drie jaar zelfs tot 6 miljoen gaan uitgroeien. 

Niet vreemd dus dat de Piaggio Group daar een compleet nieuw 5,5 hectare groot bedrijfscomplex uit de grond heeft gestampt, de Italianen hebben ingezien dat de Asia Pacific markt voor de Piaggio Group steeds belangrijker aan het worden is.

Roberto Colaninno, CEO Piaggio Group:
“Met de nieuwe fabriek in Indonesië zet de Piaggio Group weer een stap voorwaarts in het strategische internationale groeiprogramma dat het meer dan tien jaar geleden begon en waardoor het een van de toonaangevende spelers in de branche is geworden, met een portfolio van unieke merken, een trots symbool van Italië over de hele wereld. De verkoop van de Piaggio Groep op de Indonesische markt groeide in 2021 met 61% en zal in de nabije toekomst blijven stijgen."


De fabriek werd op woensdag 21 november officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van Indonesische autoriteiten, waaronder de Minister van Industrie Agus Kartasasmita en de Italiaanse ambassadeur in Indonesië, Bendetto Latteri.

Met de nieuwe faciliteit in Jakarta heeft de Piaggio Group nu in totaal 8 productiefabrieken wereldwijd: drie in Italië (Pontedera, Noale en Mandello del Lario voor respectievelijk Piaggio/Vespa, Aprilia en Moto Guzzi), een in Boston (robotics en toekomstige mobiliteit), een in India en nog twee andere in de Asia Pacific regio (Vietnam en China). 

De Piaggio Group is momenteel in meer dan 100 landen vertegenwoordigd en heeft een wereldwijd distributienetwerk van meer van 4.000 outlets en 800 Motoplex stores. In Indonesië omvat het commerciële netwerk momenteel meer dan 50 dealers, inclusief de 7 Motoplex stores die recent in Jakarta, Bali, Surabaya en Jogjakarta zijn geopend en die alle vier de merken van de Group (Aprilia, Moto Guzzi, Vespa, Piaggio) aanbieden.